Het huishoudboekje van Nibud

Een goede manier om uit schulden te komen is het gebruik van het huishoudboekje Nibud. Met het boekje kun je al je inkomen en uitgaven bijhouden. Op deze manier kun je dus weer je financiƫle situatie op orde krijgen.

Grip op je uitgaven

De eerste stap om uit schulden te komen is grip krijgen op je uitgaven. De meeste mensen komen in de problemen omdat ze niet weten hoeveel geld ze uitgeven of waar ze het aan uit geven. Dit zijn vaak de kleine bedragen die worden uitgegeven. Als je aan het einde van de maan al die kleine uitgaven zou optellen kom je vaak uit op een behoorlijk bedrag. Dit is wat veel mensen niet door hebben en waar je dus inzicht in krijgt door gebruik te maken van het huishoudboekje Nibud.

Hoe werkt het?

Gebruik maken van het huishoudboekje Nibud gaat heel makkelijk en dit is iets dat iedereen kan doen. Je moet gewoon de bonnen bewaren en alle bedragen noteren die je uitgeeft. Zet er ook bij waaraan je het uitgeeft. Zelf bedragen van een euro of minder moet je noteren in het huishoudboekje Nibud. Aan het einde van de maand kun je dan zien waar het geld heen is gegaan en of dat wel nodig was?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *