SBR jaarrekening digitaal

Het delen van informatie gaat tegenwoordig snel over het internet en zo ook financiële informatie. Nu maken bedrijven gebruik van jaarrekening SBR voor het versturen van het rapport over het internet.

sbrSBR is specifiek ontwikkeld voor het delen van financiële informatie over het internet. De ontwikkeling ervan is gedaan door een groep zonder winstoogmerk en voor het gebruik van SBR hoeven er dan ook geen licentiekosten betaald te worden. Diverse bedrijven hebben wel software ontwikkeld voor het gebruik ervan zoals met jaarrekening SBR.

Voor het gebruik van de software zoals die van jaarrekening SBR moet er wel betaald worden. SBR is namelijk de code of de taal waarin het geschreven is maar het is geen software. Ontwikkelaars kunnen wel zonder licentiekosten ermee aan de slag om software te maken en dit is dan ook gebeurd.

In Nederland is het iets anders en is het in sommige gevallen wel mogelijk om gratis gebruik te maken van de software voor jaarrekening SBR. De overheid is immers de partij dat jaarrekening SBR verplicht heeft gemaakt om het proces sneller te laten lopen. Het dus een kwestie van wat het doel ervan is en welke partij het beschikbaar stelt voor gebruik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *